Podružnična šola Anton Majnik Volče

Podružnična šola Anton Majnik Volče je podružnica Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin. Zgrajena je bila leta 1979, saj je bila stara šola sredi vasi ob potresu precej poškodovana. Ime nosi po domačinu, učitelju in članu organizacije TIGR, Antonu Majniku.

Šolo v kombiniranih oddelkih obiskuje približno 40 učencev od 1. do 5. razreda iz vseh okoliških vasi, ki so vključeni tudi v oddelek podaljšanega bivanja. V šoli so tri učilnice, večnamenski prostor in telovadnica. Ob njej je urejeno majhno travnato igrišče z igrali in peskovnikom. V neposredni bližini pa stoji nogometno igrišče in travnato teniško igrišče, ki ga uporabljajo za različne športne dejavnosti. Od šolskega leta 2013/14 deluje na šoli otroški pevski zbor.

Šola je tesno povezana z življenjem v kraju in sodeluje tako s krajevno skupnostjo kot turističnim društvom. S kulturnim programom popestri njihove prireditve, vsako leto pa za krajane pripravi tudi javno prireditev.

Podatki:

Podružnična šola Volče, Volče 97, 5220 Tolmin

Telefon: 05 388 13 64

E-naslov: osvolce@gmail.com

 

V letu 2015 se je šola pridružila skupnemu projektu "1000 let Volčan" in 2. decembra organizirala javno prireditev z istim naslovom, na kateri so nam svoje videnje naših krajev skozi to dolgo obdobje zgodovine predstavili učenci pod vodstvom svojih učiteljic. Utrinke s prireditve si lahko ogledate v naši fotogaleriji in na naslednji povezavi.

            

Oznake: 
Življenje sooblikujejo